Copy

Nieuwsbrief De Groene Waterman
Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting

Beste lezer

Op zaterdag 25 maart 2017 bestaat onze coöperatieve 20 jaar en dat mag gevierd worden! U bent die dag vanaf 16 uur van harte uitgenodigd op onze receptie. Voor wie meer wil weten over onze coöperatieve en werking geven wij om 15 uur graag een woordje uitleg. Graag vooraf inschrijven.

Bij een verjaardag horen ook cadeautjes. Op 25 maart krijgt u als coöperant uitzonderlijk 20% korting in plaats van de gebruikelijke 10%. En het Toneelhuis heeft twintig gratis duotickets voor de voorstelling Orlando van het Toneelhuis op 16, 17 en 18 maart. Wil u kans maken op een duoticket? Mail dan naar karel.vissers@groenewaterman.be en vermeld ook voor welke avond u een ticket zou willen. 

Bij ons staan de komende weken nog twee activiteiten voor kinderen op het programma. Op 18 maart is het Kinderboekendag met kinderboekenschrijfster Winny Ang en illustratrices Fatinha Ramos en Riske Lemmens. En op 8 april brengen Bert Verbeke en Koperkwintet Brassery de muzikale vertelling Mowgli van de Wolvenhorde.

Op 22 maart ontvangen we vertaalster en biografe Anne Folkertsma, zij vertelt over werk en leven Hans Fallada.
Traditiegtrouw loopt van 25 maart tot 2 april de boekenweek. Herman Koch schreef het boekenweekgeschenk Makkelijk leven en Connie Palmen het boekenweekessay De zonde van de vrouw.

In de winkel en op de website zetten we momenteel de selectie van Salon Afuk en dekoloniseer mijn bib in de kijker. Kent u de Hugo Claus, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Harry Mulisch, Louis Paul Boon, Guido Gezelle, Jeroen Brouwers… van de Turkse en Arabische wereld? In Salon Afuk stellen in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen hun lievelingsboek voor. Ook Hand in Hand stelde een boekenlijst samen om andere perspectieven te bieden aan de lezer dan de eng westerse.

Bovendien selecteerden we enkele nieuwe titels voor u uit de verse oogst. 

Tot binnenkort

Hanne, Iris, Karel, Katrien, Marc, Nikki en de vrijwilligers.
De Groene Waterman


Boekentips: net verschenen
Fictie
Jean Echenoz: De spionne Chimamanda Ngozi Adichie: Een halve gele zon Marita de Sterck: Wreed schoon Colette: De eerste keer dat ik mijn hoed verloor Clarice Lispector: Het uur van de ster

Non-fictie
Kris Pint: De wilde tuin van de verbeelding Kurt Van Eeghem: Schone Kunsten Daniel C. Dennett: From Bacteria to Bach and Back Bruno Schultz: Brieven Nadja Tolokonnikova: Zo begin je een revolutie

Aanbieding Casanova

Wie past er beter bij het boekenweekthema Verboden vruchten dan de meester van de verleiding, Giacomo Casanova? In mei verschijnt een unieke eenmalige luxe uitgave van het complete Verhaal van mijn leven van Casanova in drie delen in casette, vertaald door Theo Kars en met 200 kleurenillustraties van Auguste Leroux.

Het Verhaal van mijn leven zal € 175 kosten. Als u vooraf intekent, betaalt u slechts € 150 (voor coöperanten € 135). Intekenen kan in de winkel of via mail naar groenewaterman@groenewaterman.be.


Boekentips: Salon Afuk

Laika en Kultuurfaktorij Monty sloegen de handen in elkaar en organiseren Salon Afuk, vier avonden die u laten kennismaken met legendarische of moderne schrijvers uit de Turkse en Arabische wereld.  
Naar aanleiding daarvan zetten we graag volgende boekentips in de kijker:

Elif Shafak: The Bastard of Istanbul
(aangeraden door
Meryem Kanmaz)

Riad Sattouf: De Arabier van de toekomst
(aangeraden door 
Keltoum Belorf)

Mohammed Mrabet: Liefde met een lok haar
(aangeraden door
Rashif El Kaoui)

Nazim Hikmet: Mensenlandschappen
(aangeraden door
Gökhan Girginol)

Alaa al Aswani: Het Yacoubian
(aangeraden door
Lotus Saeb)

> meer tips
 

Hans Fallada in de kijker

Vertaalster en biografe Anne Folkertsma vertelt woensdag 22 maart over Hans Fallada. Naar aanleiding daarvan zetten we graag volgende boeken over en van Fallada in de kijker:

Anne Folkertsma: Hans Fallada

Jakob Hinrichs: Hans Fallada. De drinker

Hans Fallada: Zakelijk bericht over het geluk een morfinist te zijn Hans Fallada: Een waanzinnig begin Hans Fallada: Alleen in Berlijn

Agenda
 za 18  maart
 14 u.
Kinderboekendag met Winny Ang - Fatinha Ramos - Riske Lemmens  
 wo 22 maart 
 20 u.
Biografe en vertaalster Anne Folkertsma over Hans Fallada
 za 25 maart 
 15 u.
Feest: 20 jaar trots op onze coöperatieve van lezers
 za 8 april 
 20 u.
Mowgli van de Wolvenhorde: muzikale vertelling met koperkwintet 
 di 11 april 
 20 u.
Jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, alle coöperanten zijn welkom
vanaf 20 u. in de winkel.
De Groene Waterman | Wolstraat 7 | 2000 Antwerpen | België | Tel. 03 232 93 94 
Openingsuren: van maandag t.e.m. zaterdag - van 9.30 tot 18 u.